سفت شدن فرمان خودرو

سفت شدن فرمان خودرو تجربه‌ ای ناخوشایند و در عین حال نسبتاً شایع در رانندگی است که می ‌تواند مخاطره‌ آمیز باشد. امداد خودرو ایلام در این مقاله سفت شدن فرمان خودرو را به طور کامل برایتان شرح می دهد تا در صورت وقوع مشکل بتوانید شرایط پیش آمده را مدیریت کنید. این وضعیت معمولاً در سرعت‌ های پایین و هنگام تغییر جهت که فشار بیشتری به فرمان وارد می ‌آید محسوس ‌تر است. سیستم فرمان به عنوان بخش مهمی از سازوکار کنترل خودرو امکان هدایت آن در مسیر دلخواه راننده را فراهم می‌ سازد. بروز مشکلی نظیر سفت شدن فرمان خودرو به دلیل احتمال وقوع تصادف در بزرگراه ‌ها یا خیابان‌ های پرتردد از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است.

سفت شدن فرمان خودرو
سفت شدن فرمان خودرو – امداد خودرو در ایلام

علل عمده‌ سفت شدن فرمان خودرو شامل عدم نگهداری مناسب و یا تأخیر در انجام سرویس ‌های دوره ‌ای و یا استهلاک برخی از قطعات سیستم کنترل خودرو می ‌باشد. آگاهی از دلایل سفت شدن فرمان خودرو به تشخیص زود هنگام علائم و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه‌ مناسب یا مراجعه به مراکز تخصصی جهت سرویس خودرو کمک می‌ نماید. بی‌ توجهی به این علائم و تأخیر در رفع آن ‌ها می‌ تواند منجر به مشکلات جدی گردد به عنوان مثال اختلال در سیستم فرمان عملکرد خودرو را به طور کامل مختل کرده و ایمنی سرنشینان را به خطر می ‌اندازد. در ادامه امداد خودرو ایلام برخی از دلایل رایج سفتی فرمان خودرو در هنگام چرخش و راهکارهای احتمالی برای رفع آن مورد بررسی قرار خواهد داد.

علت اصلی سفت شدن فرمان خودرو

سیستم فرمان خودرو بخش حیاتی خودرو است که جهت ‌دهی خودرو را بر عهده دارد. در اغلب خودروهای مدرن از فرمان هیدرولیکی استفاده شده که هرگونه اختلال در عملکرد آن به وضوح توسط راننده احساس می ‌گردد.

  • نخستین اقدام در مواجهه با سفت شدن فرمان خودرو بررسی فشار باد لاستیک ‌ها است. این فشار باید مطابق با استاندارد کارخانه سازنده تنظیم شود. کمبود باد تایر اختلال در فرمان ‌پذیری را تشدید می‌ کند. تنظیم دوره ‌ای و حفظ فشار مناسب تایرها ضروری است. ناهمسانی فشار باد در تایرهای جلو نیز می ‌تواند بر تنظیم زوایای چرخ‌ ها اثر منفی گذاشته و چرخاندن فرمان را دشوار سازد.
  • استفاده از رینگ و لاستیک پهن با آج ‌های درشت به دلیل افزایش اصطکاک می‌ تواند منجر به سفتی فرمان هیدرولیک شود.
  • تسمه هیدرولیک وظیفه‌ انتقال نیرو از موتور به پمپ هیدرولیک را بر عهده دارد. شل شدن این تسمه به مرور زمان فرسوده شده و احتمال پارگی آن وجود دارد. پارگی تسمه انتقال نیرو به پمپ را متوقف کرده و حرکت فرمان را با دشواری صورت گرفته و سفت شدن فرمان خودرو رخ می دهد. تعویض به موقع تسمه ‌های ساییده یا پاره شده ضروری است.
  • نوع روغن هیدرولیک در عملکرد سیستم فرمان مؤثر است. روغن هیدرولیک با گذشت حدود دو سال کیفیت خود را از دست داده و آلودگی ‌ها را جذب می‌ کند که این امر می‌تواند سبب سفت شدن فرمان خودرو شود. کاهش سطح روغن هیدرولیک نیز می ‌تواند عامل دیگری برای سفتی فرمان باشد و معمولاً با صدای جیغ هنگام چرخاندن فرمان همراه است. نشتی از شیلنگ‌ های فشار قوی و ضعیف یا جعبه دنده می ‌تواند دلیل کاهش سطح روغن بوده که تمایل فرمان به یک سمت از علائم کمبود روغن هیدرولیک است.
  • پمپ هیدرولیک وظیفه‌ ی گردش روغن در سیستم فرمان را بر عهده دارد. در خودروهای با کارکرد بالا یا قدیمی فرسودگی این قطعه امری طبیعی است. صدای زوزه یا جیغ هنگام چرخش فرمان می‌ تواند نشانه ‌ای از خرابی پمپ باشد.
  • ایراد در جعبه فرمان می ‌تواند یکی از علل سفت شدن فرمان خودرو به ویژه در هنگام صبح باشد. اگر در حالت سرد سفت شدن فرمان خودرو را دارید و پس از گرم شدن سیستم روان ‌تر می ‌شود احتمال وجود مشکل در جعبه فرمان وجود دارد. در خودرو های با کارکرد بیش از ده هزار کیلومتر احتمال فرسودگی و خرابی جعبه فرمان افزایش می ‌یابد.
  • اختلال در عملکرد جک دو طرفه هیدرولیک می ‌تواند منجر به سفتی فرمان به خصوص در هنگام چرخش شود.
  • نفوذ هوا به سیستم هیدرولیک پس از مدتی رانندگی می ‌تواند سبب سفت شدن فرمان خودرو شود. وجود هوا در این سیستم نامطلوب بوده و هنگام چرخاندن فرمان صدای غیرعادی از زیر کاپوت شنیده می ‌شود که در سرعت‌ های پایین این صدا واضح ‌تر است. برای تشخیص وجود هوا خودرو را از جلو بلند کرده و در حالی که موتور خاموش و سرد است در مخزن روغن هیدرولیک را باز کنید و فرمان را چندین بار به طرفین بچرخانید. مشاهده‌ ی کف یا حباب در مخزن نشان ‌دهنده‌ ی وجود هوا در سیستم است.

امداد خودرو ایلام علل اصلی سفت شدن فرمان هیدرولیک شامل تنظیم نبودن باد تایر و نشتی روغن هیدرولیک و پارگی تسمه هیدرولیک مورد بررسی قرار داده تا در صورت مواجهه با این مشکل سفت شدن فرمان خودرو توجه به موارد ذکر شده داشته باشید و دچار سردر گمی نشوید.

تعدادی از افراد ممکن است تصور کنند که سفتی فرمان مسئله ‌ای پیچیده و رفع آن دشوار است اما بدانید که در برخی موارد امکان پیشگیری از آن وجود دارد. طبق گفته امداد خودرو ایلام برای پیشگیری از مشکل سفت شدن فرمان خودرو بهتر است به طور منظم فشار باد لاستیک‌ ها کنترل کرده و آسیب ‌های احتمالی وارد شده به لاستیک‌ ها که می‌ تواند بر عملکرد فرمان اثرگذار بوده به سرعت و با دقت شناسایی نمایید. تراز بودن چرخ ‌ها بررسی شده و سطح مایع روغن ‌کاری فرمان به صورت دوره ‌ای کنترل کنید.

سفت شدن فرمان خودرو
سفت شدن فرمان خودرو – امداد خودرو ایلام

نرم کردن فرمان خودرو

به طور میانگین خودرو ها پس از پیمودن مسافتی بین شصت تا یکصد و ده هزار کیلومتر به تعویض مایع فرمان نیاز پیدا می‌ کنند. بدانید که میزان سفتی فرمان هر خودرو تابعی از طراحی و ساختار آن توسط کارخانه تولید کننده بوده و در این خصوص اقدام خاصی قابل انجام نیست و حتی دو خودرو با سیستم فرمان هیدرولیک مشابه نیز ممکن است در حالت ایده ‌آل درجات متفاوتی از نرمی را ارائه دهند.

با این وجود چنانچه متوجه افزایش سفتی فرمان خودروی خود نسبت به گذشته شدید توصیه می‌ گردد حتما با امداد خودرو ایلام تماس حاصل نمایید تا کارشناس مربوطه به محل اعزام شود. امداد خودرو ایلام از معتبر ترین امداد خودرو ها در ایلام است که کارشناسان خبره را در خود داشته که به سرعت در محل آماده خدمت رسانی می شوند.

 

Rate this post
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
09108886057
پیمایش به بالا